VEGA Meet- en Regeltechniek

Opdrachtgever
VEGA

Omvang
1000m2

Locatie
Amersfoort

Expertises
Projectmanagement
Werkplekconcepten
Design & Build
Inrichting
Verhuizing
Renovatie
Verbouwing

Hoe ambitieus is het niet een Rijksmonument te verbouwen?

Hoe vaak hoor je nu, dat je een Rijksmonument volledig mag verbouwen?

Switchs kreeg de kans bij VEGA in Amersfoort dit ambitieuze project te realiseren. 
Nederland telt bijna 62.000 Rijksmonumenten. Dit zijn gebouwen of andere objecten die om hun nationale cultuurhistorische waarde door de Rijksoverheid zijn aangewezen als beschermd monument. Ze zijn te vinden in het monumentenregister. In één van die gebouwen is VEGA gehuisvest, een prachtig pand in Amersfoort dat in zijn geheel verbouwd moest worden. Van een nieuwe entree, vervanging van alle installaties, nieuwe werkplekken, een presentatieruimte, tot een keuken, kortom een totale verbouwing.

Het VEGA project was voor ons een prachtige uitdaging, waar we met veel betrokkenheid en bevlogenheid aan hebben gewerkt. Opdrachtgever VEGA is volledig nauw betrokken geweest bij dit project. Samen met directeur Jürgen Schuijren hebben we op deze bijzondere locatie een mooie plek gecreëerd waar mensen met plezier en trots kunnen werken, ontmoeten en verblijven. Een extra dimensie aan het project was, dat het een Rijksmonument betrof. Hoe gingen we om met de vergunningen die bij een beschermd Rijksmonument horen, hoe kunnen we een zakelijk karakter geven aan het interieur zonder dat de bijzondere sfeer van het charmante pand verloren ging, dat was niet altijd even makkelijk maar uitdagend om hier creatief en vindingrijk mee aan de slag te gaan. 
Voor ons was dit project weer een mooi bewijs, dat wij ook hiervan een succes konden maken en wij vol vertrouwen verder kunnen gaan met het realiseren van ambitieuze projecten. 
Switchs building value in property.